Модерна спортна площадка откриха официално в Мездра

Модерна спортна площадка откриха официално в Мездра


Напълно обновена спортна площадка бе открита официално в Мездра на Еньовден. Трикольорната лента прерязаха кметът на общината Иван Аспарухов и з. м. с. Росица Стаменова, държавен експерт за Северозападна България в Министерството на младежта и спорта (ММС). Събитието уважиха десетки любители на спорта от крайискърския град. Сред тях бяха президентът на Хандбален клуб „Локомотив” (Мездра) Любен Костов, инж. Георги Валентинов, председател на Зоналния съвет по хандбал в зона „Витоша”, м. с. Георги Митев и неговият възпитаник, треньорът Йоло Николов.

Спортното съоръжение с площ около 3000 кв. м. е реконструирано през периода март - юни по проекта „Текущ ремонт на спортната настилка на спортната площадка в двора на СОУ „Иван Вазов”. Той е разработен от ХК „Локомотив” с активното съдействие на Община Мездра и бе одобрен за финансиране от ММС. По проекта на мястото на съществуващите досега две хандбални игрища бяха изградени три модерни лекоатлетически сектори - лекоатлетическа писта, сектор за висок скок и сектор за дълъг и троен скок, съобразени с изискванията на IAAF, както и две спортни площадки - хандбална и за тенис на корт, отговарящи на стандартите на IHF и ITF.

Бюджетът на проекта е 316 306 лв. 90% от средствата (284 675 лв.) са предоставени от ММС, а останалите 10% (31 630 лв.) е съфинасиране от ХК „Локомотив” чрез капиталова субсидия от Община Мездра. Изпълнител на ремонтните дейности е Изи Билд България АД - София.

Символичната първа обиколка по лекоатлетическата писта направиха състезатели на СК „Атлет”, водени от Митко Ценов, който наскоро постави нов национален рекорд за мъже в дисциплината 3000 м стипълчейз - 8:20.87 мин. По повод върховото постижение кметът Аспарухов връчи на 21-годишният топ лекоатлет поздравителен адрес и икона на Св. Йоан Кръстител.

Първата спортна проява, която се състоя на ремонтираната хандбална площадка бе срещата от първенството на „Б” РХГ мъже между отборите на ХК „Локомотив” (Мездра) и ХК „Железничар” (София). Минимална победа с 23:24 гола постигнаха столичани. Веднага след официалното откриване на съоръжението стартираXII открит турнир по футбол на малки врати за фирмени, квартални и селски отбори, организиран от Община Мездра.

 

 

 




2014-06-25 12:32:56