Община Мездра осигури минерална вода за бедстващите в Сърбия

Община Мездра осигури минерална вода за бедстващите в Сърбия

Община Мездра откликна своевременно на молбата, отправена от кмета на община Димитровград (Цариброд) Небойша Иванов при посещението му в гр. Мездра в рамките на Дните на дружбата, за осигуряване на чиста питейна вода за бедстващите от катастрофалните наводнения в Сърбия. „Веднага се свързахме с компанията за бутилиране на минерална вода „Ком”, уточни кметът на Мездра Иван Аспарухов, и се договорихме да бъде доставен един тир с вода, който вече отпътува за границата.”

Хуманитарната помощ включва 15 120 бутилки минерална вода в разфасовка от 1,5 л или общо 22 680 литра. 12 600 бутилки са предоставени от Община Мездра, а останалите 2 520 - от компанията-производител. Дарението е на обща стойност около 5 000 лв.

Транспортирането на минералната вода е осигурено от сръбска страна, а разпределението на хуманитарната помощ ще стане чрез Кризисния щаб, който е сформиран към Министерството на външните работи на Република Сърбия.

„Призоваваме и други български общини, държавни институции, неправителствени организации и фирми да покажат съпричастност към трагедията на хилядите сърби и босненци, апелира кметът Аспарухов, и да помогнат на нашите съседи, които имат най-голяма нужда от вода, храна и лекарства.”   


Коментари



2014-05-21 11:51:37