Лидер по преференции във Врачанско е...

Лидер по преференции във Врачанско е...

Лидер по преференции в област Враца безапелационно са от ГЕРБ-СДС, а сред тях категорично се откроява Мартин Харизанов, на който преференциално доверие са гласували 4517 избирателя, след него се нарежда водачът Красен Кръстев с 2032 преференции, а на трето място е третият в листата Мирослав Аспарухов с 1418 преференции.

Другата партия, която може да се похвали с преференциален вот е “Възраждане”, като водачът в листата Ивайло Папов е получил 1099 преференции, а вторият Виолин Бинчев има 673 преференции. “Разместване” в строя има при ДПС, където напористата Каролина Кьолер изпревари по преференции водачът на листата. За нея лично са гласували 821 избирателя, но те не й стигат да го измести от лидерската позиция. Интересен е преференциалният вот при ПП-ДБ. Тук за първия в листата Деница Симеонова са гласували 517 избирателя, като преференции е натрупала и Галя Илиева - 453.

Крайните резултати показват, че при БСП лидерът Генади Събков се е доказал и е обрал преференциалния вот, като заради него до урните са стигнали 964 човека. Преференции е събрал и водачът на ПП “Величие” д-р Румен Тихолов - 556.

Водачът на ПП “Има такъв народ” Иван Клисурси успя да събере 650 преференции.

 
2024-06-11 16:33:11