Скъпи снимки! Засякоха над 9600 нарушители на пътя в област Враца

Скъпи снимки! Засякоха над 9600 нарушители на пътя в област Враца

От началото на годината до края на април на територията на област Враца пътните полицаи са засекли 9 622 нарушения за скорост, като само едно от тях е наказано с акт, а за другите са наложени фишове, става ясно от отчет на областната дирекция на МВР.

От данните става ясно, че от началото на годината установените нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането са общо 15 827, като най-голям дял от тях заемат нарушенията по Закона за движение по пътищата – 9 622 броя и неправилно паркиране и спиране – 1274 броя. Оказва се, че най-слаба е работата по  установяване на неспазване на предимство на пешеходец – 18 броя. Установените неправоспособни водачи през отчетения период са 68.

През април униформените са заловили 12 шофьора, които са управлявали МПС след употреба на алкохол. За месеца са хванати и двама шофьора, които управлявали моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС. Образувани са и 9 преписки за шофьори, които са си служили с чужди регистрационни номера, като от началото на годината са заловени общо 54 шофьора, които са ползвали чужди номера.

 

 

 
2024-05-14 11:48:27