Пиесата “Отворена брачна двойка” плени врачани

Пиесата “Отворена брачна двойка” плени врачани

На пиесата “Отворена брачна двойка” се насладиха снощи врачани в камерната зала на театъра.

 

Умелата актьорска игра на Цветана Горкиева и Калин Костадинов впечатли присъстващите. Заглавието не е ново в репертоара на ДКТ-Враца, но си заслужава да бъде изгледано.

Сюжетът, в който се преплитат комедия, драма, романтика и фарс - всички компоненти на едно свръх интензивно и вълнуващо брачно съжителство пленяват публиката.

 

Историята се завърта около съдбата на Антония - жена на прага на нервния срив заради любовните авантюри на съпруга ѝ. Идеята двамата да имат отворен брак е продиктувана от твърдата позиция на мъжа, че моногамията е отвратително нещо. Но дали той ще е на същото мнение, когато след куп перипетии, Антония открива любов в обятията на друг мъж?
Разкриват се проблеми от кухнята на семейните огнища, старателно прикривани или неглижирани.
В своя прочит на "Отворена брачна двойка"  режисьорът Борислав Борисов, залага на мъжко-женските брачни взаимоотношения, но не като типажи, а като индивидуални вселени, които в конкретния случай никъде не се пресичат. Целта е зрителят да се потопи в чуждия брак и може би да открие нещо познато, нещо, което да го провокира да цени повече своята половинка. И разбира се, всичко това гарнирано с голяма доза смях.

 

 

Следващата дата за “Отворена брачна двойка” е на 17.04 – сряда в камерна зала от 19 часа!

Повече за програмата на театъра на: https://theatre.vratsa.eu/programa

 


2


2024-03-29 11:15:56