Спряха светлините и пуснаха балони за Часа на Земята в Лом

Спряха светлините и пуснаха балони за Часа на Земята в Лом

Часът на Земята беше отбелязан в Лом с изключване на  уличното осветление на площад „Свобода“ и ул. „Дунавска“. Ученици от Профилирана гимназия „Найден Геров“ направиха дефиле, под звуците на музика и светлини от фенери, от центъра до Дунавския парк, където бяха пуснати в небето светещи фенери.  

“Традиционно, единственото нещо, което се изисква от участниците в инициативата е да изключат осветлението в домовете си за 1 час.

Тази година обаче, WWF призовава да създадем Най-важния Час на Земята. В този един час милиони хора по света бяха активни и помагаха за опазването на природата. И ние също се присъединихме, за да накараме още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим.

Часът на Земята 2024 може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.

Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия, да събираме боклуците, които видим навън, да разберем как правилно се засажда дърво, да спортуваме на открито”, коментира преподавателят Румяна Цветева.

е.

 


2
3
4
5
6


2024-03-25 10:21:39