Пишурковци с първи награди за 2024-а година

Пишурковци с първи награди за 2024-а година

Инициативността на народното читалище „Никола Йонков Вапцаров 1898” в село Ковачица е изключително висока в последните години. В чест на 151-ата годишнина от гибелта на Васил Левски неговите дейци обявиха конкурс за есе и рисунка тема „АПОСТОЛЪТ ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ”. В него желание за изява проявиха и участниците в литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856” В Лом.

“Приоритет в дейността ни е да участваме в литературните конкурси”, поясни художественият ръководител на клуба Юлий Йорданов – член на Консултативния съвет на Съюза на българските писатели.

Ние подготвихме есета и в уречения срок ги изпратихме на домакините на конкурса. Журито от настоятелите в читалището–организатор високо оцени нашите творби и награди най-младата ни авторка – 13-годишната Никол Симеонова – възпитаничка на средно училище „Димитър Маринов” в Лом и по-възрастната ѝ колежка Катя Първанова. Това са първите награди за 2024 година.

На специално скромно тържество, състояло се в залата на Военния клуб в Лом, председателката на народното читалище „Никола Вапцаров 1898” Ива Милисеева връчи грамоти и сувенири на призьорите. За отбелязване е, че учителките на Никол Симеонова проявиха интерес към нейното развитие и уважиха с присъствие и поздравления тържеството: класната сега ръководителка Росица Хайрединска, предишната Мариана Габровска и преподавателката по литература Ивета Александрова.

В конкурса с есета и рисунки се представиха още и потребители от ДЦСХ "Дом край Дунав" в село Ковачица и учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в селото: Борислава Красимирова Димитрова, Нанси Емилова Иванова и Александра Валентинова Ангелова, които също бяха наградени.

Лилия ХРИСТОЗОВА

 


2
3
5
6
9
10


2024-02-27 15:38:32