Възраждане се надига срещу лагерите за бежанци

Възраждане се надига срещу лагерите за бежанци

Против изграждането на лагери от закрит тип във Враца и областта, в които да бъдат настанявани бежанци се обявиха от местната структура на партия Възраждане. Ако такива бъдат изградени членовете на структурата излизат на протест. Това обяви на нарочна пресконференция народният представител Ивайло Папов. На този етап няма яснота дали на територията на област Враца ще бъдат направени лагери за бежанци.

„Една от основните ни задачи е да се погрижим за хората останали в България“, категоричен е Ивайло Папов.Според него притесненията се подклаждат и от това, че постоянно се закриват училища, без да се знае за какво ще се използват сградите, които преди това са ремонтирани, имат и осигурено отопление. 

„Нека правителството което, ни управлява, то е поело техните ангажименти към американския посланик, но да помисли и за хората. Масово хората не искат тези мигранти в България. Евентуално с поетите ангажименти за влизането във въздушния Шенген те ще започнат да връщат мигрантите в България и ще трябва да ги издържаме ние. Когато те дойдат – какво ще правим? За нас остава единствено да протестираме и да търсим своите права“, каза Ивайло Папов.
2024-02-20 13:28:45