Гости от 3 професионални училища посрещна ПГО-Бяла Слатина

Гости от 3 професионални училища посрещна ПГО-Бяла Слатина

Семинар по „Иновации в действие“ се проведе в ПГО “Елисавета Багряна” в Бяла Слатина. Събитието бе под надслов “Родители в действие”. Гости бяха представители на няколко професионални училища в страната: ПГОСУ – Дупница, ПГОД „Евридика“ – Кърджали и ПГКИД „Д-р Иван Богоров“ – Пловдив. Те бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол, както и с народни танци и песни, изпълнени от възпитаниците на училището-домакин в Бяла Слатина.

Гостите посетиха фирма „Селебра“ ЕООД за производство на горно дамско облекло, с която белослатинската гимназия си партнира.

“В разговор с управителката на фирмата Ива Йотова обсъдихме различни въпроси и проблеми в бранша и подходите при мотивацията на учениците да изучават и усвояват шивашката професия. А тя е необходимо да се превръща във все по-привлекателна и желана, защото в града има няколко фирми със същата и сходна дейност, които винаги ще се нуждаят от добре подготвени кадри”, сподели директорката Галина Яхова.

След срещата представянето на иновацията продължи в училището-домакин, където бяха обсъдени важни теми. Присъстваха и родители, които са част от клубове в ПГО, благодарение на които гимназията получи статут на иновативно училище.

Гостите се насладиха и на различните вкусотии, приготвени от учителите и учениците от професия „Готвач“. Присъстващите гостуваха и на фестивала “Фършанги” в Бърдарски геран.

Те посетиха Етнографския музей в селото, действащата църква и Немската църква, която на този етап е със статут на музей.

Създадоха се нови приятелства, които ще продължат и занапред.

 


2
3
4
5
6
7


2024-02-12 09:22:47