Срещи за планиране на дарителски инициативи направиха в 3 общини

Срещи за планиране на дарителски инициативи направиха в 3 общини

В рамките на месеците август и септември се състояха срещи за планиране дейността на Съветите на Обществените фондове в Бяла Слатина, Козлодуй и Оряхово. По време на срещата в Козлодуй беше избран и нов Председател на Фонд „Дарявам, за да помогна“ – Милена Новак (дългогодишен служител в АЕЦ „Козлодуй“, активен човек, с голямо желание да работи за каузата).

Две дарителски инициативи набраха средства за Обществените фондове в Бяла Слатина и Козлодуй. По време на Традиционния есенен панаир и Празник на плодородието бяха дарени средства в размер на  437 лв. в Белослатинския фонд, а 2000 лв. се събраха на щанда на Обществения фонд в Козлодуй на Фестивал на занаятите и изкуствата.

Проект „Обществените фондове – двигател за общностно развитие“ продължава със старта на Младежка програма „Да работим заедно“ с първото обучение на младежи от общините Бяла Слатина, Козлодуй и Оряхово, което ще се проведе на 06 и 07.10.2023 г. в гр. Вършец.

 

Подкрепата за Сдружение „Първи юни” е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Сдружение „Първи юни” и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори.

 Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.


2
3


2023-10-02 15:17:58