Община Оряхово се включи в Национален православен фестивал

Община Оряхово се включи в Национален православен фестивал

В концертната зала на Дома на културата „Димо Коларов“ в Попово се проведе Петото юбилейно издание на Националния православен фестивал „Св. Св. Кирил и Методий“ с Гала концерт „Пет лета посветени на Слава Божия“. Културното събитие се провежда с благословението на Св. Синод на Българската православна църква и е под патронажа на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. Директор на фестивала е Петър Кирилов, който е и председател на сдружение за Фолклор „Цветница“. Православният фестивал се организира със съдействието на Община Попово и храм „Успение Богородично“ в града.

Като дългогодишен радетел на начинания поддържащи българската духовност и вяра и една от малкото общини в България с неделно училище и клуб „Православно Християнче“ с изцяло местно финансиране, по покана от директора на фестивала Петър Кирилов, Община Оряхово стана част от V-то юбилейно издание на Национален Православен фестивал „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Попово, благодарение на Илиян Тодоров – главен специалист „Връзки с обществеността, медийна и културна политика“.

Кметът на крайдунавската община Росен Добрев изпрати поздравителен адрес до директора на фестивала:

Уважаеми г-н Кирилов,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай откриването на  V-то юбилейно издание на Национален Православен фестивал „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Попово.

„Не само с хляб ще живее човек.“  Лука 4:4

Тази проста истина, записана в Книга на книгите, водила православните народи назад във времето към четмо и писмо, култура и просвещение е същата тази, която води и Вас – организаторите на този различен, но толкова ценен за оцеляването ни като нация фестивал.

Нека Светите братя Кирил и Методий го заведат напред в годините и само с благочестиви и добри мисли да изпълва човеците!

Нека още много лета български, ангелски гласове звучат под небето на Попово за Слава Божия!

Честит празник!

Росен Добрев

Кмет на Община Оряхово

Дано повече български общини последват светлия пример на Община Попово и Община Оряхово, защото на вярата и възпитанието в Християнските ценности се крепи съществуването ни като нация.


1


2023-05-15 15:21:32