Пролетен празник в Бяла Слатина

Пролетен празник в Бяла Слатина

И тази година община Бяла Слатина организира традиционния пролетен празник, който се състоя в местността „Лесопарка“, който в слънчевия неделен ден събра много жители и гости на града. Участници в тазгодишната кулинарна надпревара бяха читалищата от Бяла Слатина, Търнава, Попица, Соколаре и Бъркачево, както и двете професионални паралелки при ПГО „Елисавета Багряна“- Бяла Слатина и СУ „Хр. Ботев с. Габаре, с майсторски приготвените от тях мекици и бухти, а по- късно и вкусна скара. В четири шатри пък бяха разположени образци на местни производители.

По- различното в това издание на пролетния празник беше, че читалищата, които се включиха, участваха благотворително за събирането на средства за нуждаещи се деца.  Всеки от присъстващите имаше възможност, закупувайки си различни домашно приготвени изкушения- бабините сладка, лютеници, лютики, компоти, сокове, орехи, билки и какво ли още не да подпомогне благородната кауза.

И понеже няма по- подходяща добавка към празника от хубавата храна и хубавата музика, организаторите се бяха погрижили на сцената да има много игри, забавления, музикални и танцови изпълнения и разбира се много награди. Демонстрирани бяха много умения, талант, вкусно приготвени ястия, всичко това гарнирано с много вълнуващи емоции и пролетно настроение.

За най- малките присъстващи на празника, любимият Батко Радко представи своето магично шоу.

Черешката на празника беше гост- изпълнителят Вензи.  

Поздрав към присъстващите и участниците отправиха народният представител Красен Кръстев и кметът на общината инж. Иво Цветков. Те пожелаха на всички много здраве, късмет, изобилие, сбъднати желания, мир и просперитет.


1
2
3
4
5
6
7


2023-05-09 09:16:32