Правят курбан за здраве край Криводол

Правят курбан за здраве край Криводол

Вече е възстановен оброкът „Възнесение Господне” край Криводол, съобщиха от местната администрация. С възстановяването и обновяването му се заемат обществените възпитатели към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Благодарение на дарители, пътят до оброка е почистен, заравнен, мястото около плочата е почистено и подравнено, посадени са дърво и цветя. С подкрепата на Христо Доков - кмет на Община Криводол са монтирани пейки. С паричните средства и доброволния труд на родолюбивите криводолчани, оброкът е възстановен.

Оброкът „Възнесение Господне” се намира в местността „Несеро“. До него може да се стигне по пътя за бившето предприятие „Панелите“, като след това се продължава по хълма, следвайки указателните табели. Оброчният знак е каменна плоча с голям кръст и надпис „Оброкъ“.

Тази година традицията ще бъде възродена. На 10 юни – Спасовден, Възнесение Господне, ще се проведе служба - курбан за здраве и плодородие. Агнето за курбана е осигурено от земеделския производител Галин Гаврилов.
2021-06-08 10:13:11