Грейна коледната елха на Бяла Слатина

Грейна коледната елха на Бяла Слатина

Днес грейна коледната елха на Бяла Слатина. Тя е висока 10 м и е изработена от сръчните ръце на хора от ОП „Чистота и строителство“, а украсата, включваща над 30 000 лампички е дело на служители от общинска администрация. Позиционирана на площада пред общината сред красива коледна украса, включваща сцената на Рождество Христово, горски кът с елени, снежен човек и много светлинни ефекти.

Светлините на коледната елха бяха запалени от кмета на общината инж. Иво Цветков в присъствието на Дядо Коледа и Снежанка.

Заради мерките срещу разпространението на коронавируса у нас началото на коледните и новогодишни празници започна без празнична програма. Инж. Цветков се обърна към белослатинци с топли думи, вдъхващи надежда и кураж:

Уважаеми съграждани, мили деца,

Отново сме тук, на обновения градски  площад, за  да запалим светлините на новогодишната елха. Стана традиция през всичките тези години заедно да полагаме началото на най- приказните и очаквани от малки и големи коледни празници.

Този декември е различно празничен - без суета и блясък, без музика и детска глъч. Ще спазим  обаче традицията да запалим светлините на елхата, като символ на надеждата и очакването ни  за по-добри дни,защото извънредната ситуация от пандемията промени малко или много  живота на всеки от нас. Сега е време да преосмислим живота си, да припомним кои сме и кое е истински важното за нас. 

Сега е време и за благодарност! Благодаря на лекарите, медицинския и немедицински персонал на общинската  болница за тяхната всеотдайна работа всеки ден, всеки час.

Благодаря на всички учители, полицаи, социални работници, колеги кметове, които са на първа линия при хората, тогава, когато се налага.

След малко ще запалим светлините на елхата, без фойерверки и тържество, но с много вяра и надежда. Не случайно избрахме деня. Днес е Света Варвара. Казват, че от този ден зависи Новата година. Нека тя бъде мирна и благодатна! Нека си пожелаем да бъдем здрави, смирени, добри!

 

 

 

 


1


2020-12-04 20:40:48