Празник на водата и фолклорен фестивал вдигат в Краводер

Празник на водата и фолклорен фестивал вдигат в Краводер

Пищен фолклорен фестивал ще се проведе за първи път в Краводер. В съботния ден в селото ще се изявяват групи от Пудрия, Галатин, Добруша, Баурене и Краводер. Чака се певчески състав от монтанското село Стубел и изпълнители от Ружинци. Отец Василий ще освети и раздаде курбан на присъстващите.

„За първи път ще направим фолклорен фестивал в нашето село. Посвещаваме го посмъртно на Цветан Филипов, наречен Ботунския славей, на негово име ще кръстим и мероприятието. Очакваме огромен интерес към събитието. Идеята ни е да стане част от календара с празници на Краводер. Планираме обаче от догодина провеждането му да бъде на Цветница около рождената дата на Ботунския славей.  По традиция, ежегодно, последната събота на август правим празник на водата. Заради ограниченията, свързани с чумата по свинете арена на провеждането му няма да е районът около Мътнишкия манастир, а селският мегдан“, съобщи за „Враца днес“ кметът на Краводер Илия Перчинков.

Двойното събитие стартира на 31 август в 10 сутринта и ще продължи през целия ден. Кулминацията на празничната програма ще бъдат изпълнения на Духови музиканти от Вършец.

 

 
2019-08-28 09:31:03