Улесниха избора на образование на децата в Мездра

Улесниха избора на образование на децата в Мездра

Шест училища се представиха по интересен и атрактивен начин пред деца и родители в Мездра. Това бяха ОУ “Христо Ботев“, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, СУ “Иван Вазов“, Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, Професионална гимназия „Алеко Константинов“, както и СУ „Св. Климент Охридски“- с. Зверино.

„Българинът от стари времена дава и мило, и драго за обучението и възпитанието на своите деца“, каза кметът на Общината инж. Генади Събков на откриването и добави, че неслучайно повечето инвестиции са с насоченост към учебните заведения. През 2018 година по ОП „Региони в растеж“ са реализирани проекти, касаещи три училища и две детски градини. Обръщайки се към учениците кметът с гордост подчерта, че те имат още едно голямо предимство: “Вашите учители, тяхната подготовка, тяхното ниво, техните амбиции“. Той отправи и благодарности към учителите за това, което могат и ежедневно правят за подрастващото поколение. Инж. Събков увери родителите, че което и учебно заведение да изберат, няма да сгрешат, защото училищата са стойностни, качествени и дават високо ниво на подготовка и образование.

Началникът на Регионалното управление на образованието Галина Евденова сподели, че изборът на професия е едно от най-важните решения в живота на всеки човек. „Подходящата  професията е тази, която преди всичко ни кара да се чувстваме удовлетворени и значими. Да съответства на нашите желания и да ни дава възможност да изявим своите силни качества“.

 

 

 

 
2019-04-16 13:10:09