Доброволци цепиха дърва в Руска Бела

Доброволци цепиха дърва в Руска Бела

Поредна група от компютърни специалисти от „SAP LABS“ помагаха на възрастни хора в мездренско село. На 2 ноември инициативните младежи бяха в Руска Бела. Работещите в IT сектора 8 души цепиха дърва и обръщаха градина, пред невярващите очи на чичо Венко. Той за пръв път вижда някой друг, различен от роднина, да помага в тези дейности. Лично кметът на Община Мездра инж. Генади Събков изпробва дали добре е наточил секирата.

През изминалия месец доброволци от фирмата помагаха в селата Лик и Старо село, а днес сред тях имаше и една дама. Използвайки ваканцията, столичаните бяха довели и децата си да се докоснат до атмосферата на българското село.

Компютърните специалисти са в този край на България, благодарение на „Проект Северозапад“, който се реализира предимно с доброволен труд и дарения.

Директорът на фондацията Яна Рупева сподели, че доброволчеството е честа практика в големите международни компании. Пристигналите в мездренско доброволци съзнават важността на инициативата, тъй като това биха могли да бъдат техните баби и дядовци.

Мисията на работещите по проекта е хората от Северозапада да живеят достойно, възрастните да имат своята независимост, а младите – възможности за развитие.

 
2018-11-02 16:28:54