Чиновници събраха над 100 чувала с боклуци

Чиновници събраха над 100 чувала с боклуци

Близо 27 тона отпадъци бяха събрани в Мездра и селата в oбщината в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно“. По традиция част от Общинска администрация също даде своя принос в борбата с битовите отпадъци.

 Общинските служители се заеха с почистване по „Алеята на кестените“, продължило в района на автогарата, стария пазар, бирената фабрика, бившата текстилна фабрика и по стария път за село Моравица.

 Положените усилия дадоха резултат – 106 чувала пълни с пластмасови и битови отпадъци.

 Кметът на Общината инж. Генади Събков изказа своята благодарност към хората от администрацията, отделили част от своето време за почистване на обществените територии.

 „Благодаря на колегите, които се включиха толкова ентусиазирано. Успяхме да почистим декари площ, напълнихме над 100 чувала с отпадъци. Много бих искал и моята мечта е следващата кампания, в която участваме да бъде символична, чувалите ни да останат празни и да остане само приятната емоция от разходката и общуването с колегите. За целта, обаче, не е достатъчно само 25-6 души, които работят в Общинско предприятие „Чистота“ да се грижат за чистотата в нашия град и в нашата Община. Необходимо е и останалите 22 хиляди души ежедневно да се включваме в почистването, за да не се стига до подобни кампании.“, каза инж. Събков.

 В кампанията се включиха доброволци от почти всички населени места в oбщината. Общата сметка на предадените и извозени отпадъци възлиза на 26 532 килограма.

 
2018-09-18 09:33:09