Скатни води от съседни общини наводнили Мизия

Скатни води от съседни общини наводнили Мизия

Пожарникари отводняват имоти, проверяват състоянието на язовирите

 

В Мизия е обявено бедствено положение, вследствие на приливната вълна, която заля тази нощ два от кварталите в града, съобщиха преди минути официално от областната администрация във Враца. Като причина за кризата са посочени поройните дъждове в Оряхово и Кнежа, тъй като цялата вода се е събраха именно в Мизия, където е водосборът. Създадена е организация от областния управител Малина Николова и кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски за почистването на изцяло унищожените пътни настилки на две централни улици. Техниката, с която се работи, е на местната администрация и АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД.

Междувременно областното пътно управление във Враца почиства наносите от земни и асфалтови маси по републикански път II – 15. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили в района на град Мизия. Временно е спряно водоподаването в наводнените квартали. Служители и работници на „ВиК“ отстраняват авариите, а пожарникари отводняват пострадалите частни домове и имоти.

Областният управител Малина Николова разпореди на „Напоителни системи“ ЕАД – клон Мизия и Регионален отдел „Северозападна България“ към Главна дирекция „Язовирни стени и съоръжения“ при ДАМТН да направят проверка на състоянието на язовирите в община Борован и община Хайредин и да дадат указания на кметовете на двете общини за контролираното изпускане на водите от тях.
2018-07-10 11:18:24