Наградиха отличените в конкурсите за поезия и художествено творчество

Наградиха отличените в конкурсите за поезия и художествено творчество

На официална церемония в Мездра бяха наградени призьорите в 15-то издание на Традиционната изложба-конкурс „Жените в изкуството” и Рецитала-конкурс „Жената - майка и любима”. Конкурсите се организират от Община Мездра и Общинският съвет на БСП.

По традиция уважение към дамите-творци бе засвидетелствано в навечерието на Международния ден на жената - 8 март. Официални гости на събитието бяха: г-н Валери Жаблянов- народен представител, г-н Ивайло Лилов- председател на Областния съвет на БСП, д-р Илиана Михайлова - председател на Общинската структура на БСП, г-жа  Надежда Захариева - заместник министър на културата по времето на министър Стефан Данаилов, известна българска поетеса  и председател на журито на конкурса „Жената -Майка и любима”, г-жа Наталия Христова - общински съветник и член на журито, общественици и ценители на изкуството.

В началото на мероприятието Светла Дамяновска, гл.експерт „Култура и художествена галерия“ и председател на Литературен клуб „Христо Ботев“ представи авторите и произведенията, участващи в изложбата-конкурс и акцентира на разнообразието от техники и стилове. В тазгодишното издание на конкурсите се включиха 15 художнички. Първо място в изложбата-конкурс „Жените в изкуството” зае Нели Стоянова със своя „Натюрморт“. Второто място бе присъдено на Светла Караджилска и картината „Цвете“, а трето- Рени Митева и творбата „Път“.

След награждаването на талантливите художнички, участничките в поетичния конкурс поднесоха на присъстващите впечатляващ рецитал. Жури с председател г-жа Надежда Захариева и членове г-н Лъчезар Еленков и г-жа Наталия Христова оцени творбите. Надежда Захариева благодари на мездренските творци за възможността да споделят емоциите си и изрази своето задоволство от поетичните творби.

Първа награда в поетичния конкурс бе присъдена на Рени Митева, а нейни подгласнички станаха Диана Иванова и Росица Петкова. Поетесата Галя Василева бе отличена с поощрителна награда.
2018-03-08 15:02:35