Доставиха дърва за огрев в детски градини и кметства в Мездра

Доставиха дърва за огрев в детски градини и кметства в Мездра

С дърва за огрев са снабдени детските градини и кметствата, подали заявления в дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ на Община Мездра. Доставката на дървесината бе осъществена от служители на ОП „Чистота“ със съдействието на частна фирма. „Материалът за огрев бе доставен през миналата седмица в детските градини в селата Боденец, Върбешница, Брусен, Горна Кремена, Долна Кремена и  Оселна. Дървесината е добита от прочистване на ливади общинска собственост и при окастрянето на дървета, които скриваха видимостта на пътното платно или чиято коренова система разрушаваше тротоарната настилка. Остатъкът от добитата дървесина се намира в гаражния двор на ОП “Чистота“ и във времето ще бъде използван за допълнително снабдяване на кметства и социално слаби лица, които нямат алтернатива за снабдяване с дърва за огрев“, поясни Николай Несторов, директор на ОП “Чистота“. Той допълни, че в плановете на Община Мездра за благоустрояване на града бе заложено по време на традиционната студентската бригада да се изградят тротоарите на улици в града. Поради по-слабия интерес към инициативата през 2017г., младите хора не са успели да изпълнят набелязаните предварително цели. „По тази причина служители на ОП “Чистота“ към момента благоустрояват тротоарите на ул.“Шипка“ в частта  от ул. „Славейков“ до ул. „Динко Петров“. Въпреки че времето вече не е така благоприятно за ремонти дейности, в подходящата част на деня служителите работят по възстановяване на тротоарната настилка, за да придобие вид, подходящ за един европейски град. През следващата  седмица предвиждаме изграждането на тротоар и на новоасфалтираната ул. „Дружба“ в частта между ул. „Янко Сакъзов“ и ул. „ Н.Вапцаров“, уточни Несторов.

Служители на комуналното предприятие благоустроиха зоната пред северната фасада на бл.2 в гр. Мездра като изградиха бетонов тротоар пред  сградата. „Решението бе взето от кмета на общината след подаден сигнал от живущите, че при обилни дъждове се наводняват приземните етажи и мазетата в блока“, поясни Несторов. Директорът допълни, че през изминалата седмица работниците на общинското предприятие са „осветили“ и поредното „тъмно петно“ или място, на което от години липсва монтирано осветление в гр.Мездра. То се намира между ул. „Дунав“, ул. „П. Яворов“ и  ул. „Патриарх Евтимий“. На това място е имало осветление преди повече от десетилетие. Пред 2 дни служителите на ОП „Чистота“ го възстановиха и там вече има монтирани 5 лампи.

Вече е факт и вторият транш от доставката на съдове за битови отпадъци- 110-литрови кофи за смет тип „Мева“ и контейнери тип „Бобър“ с вместимост 1 куб.м и 4 куб.м. Въпреки че остава да бъде получена  последната част от доставката на съдовете за битови отпадъци, служители на ОП „Чистота“ вече подменят повредените контейнери в общината и поставят допълнителни на места, където има необходимост.  

 


1
2


2017-11-04 16:08:21