Малина Николова проведе информационно събитие свързано с Европредседателството

Малина Николова проведе информационно събитие свързано с Европредседателството

Областният управител Малина Николова проведе първото от поредицата информационни събития, посветени на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС. Домакин на форума бе община Бяла Слатина, която партнира на Областна администрация – Враца в тази инициатива. Гости на събитието бяха евродепутатът Владимир Уручев, заместник – министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, народният представител Красен Кръстев и Иван Тодоров, представител на Българската агенция за инвестиции.
„През 2010 г. България стана първата държава-членка на Съвета на Европа, акредитирана да присъжда Етикет на свои местни власти. Сред 17-те общини получили Етикет за иновации и добро управление на местно ниво в България тази година е Община Бяла Слатина. Имам удоволствието да честитя заслужения приз на кмета Иво Цветков и общинската администрация. Това е и една от причините Бяла Слатина да е първият домакин на поредицата от комуникационни инициативи“, заяви Малина Николова при откриването на форума. Тя запозна присъстващите с предизвикателствата пред страната с приемането на ротационното председателство, подчерта основните функции и набелязаните приоритети. Евродепутатът Владимир Уручев откри дискусия на тема „Развитието на регионите - насърчаване на ефективното партньорство в икономиката, социалната интеграция и заетостта“ и представи визията на Европейския съюз за развитието на заетостта, конкурентоспособността и индустрията.
В дискусията взеха участие повече от 500 представители на бизнеса, неправителствени, образователни и културни организации, представители на местната власт, общественици и граждани от региона.
В края на информационното събитие, в градската галерия бе открита изложба-живопис на художника Радослав Нейчев.
2017-10-23 13:21:13