Гости от 3 държави обсъждат развитието на туризма на среща в Мездра

Гости от 3 държави обсъждат развитието на туризма на среща в Мездра

Домакин на работна среща свързана с туризма ще бъде Община Мездра. Тя се осъществява между България, Сърбия и Румъния и цели по един интелигентен и приобщаващ начин да повиши устойчивото социално – икономическо развитие, чрез подобряване на туризма и използване на природното и културно наследство на трансграничния регион. Делегатите пристигат на 6 октомври. Предвижда се да им бъде представен документален филм, показващ прелестната природа, многобройните забележителности и открити артефакти.  Ръководителят на АК “Калето“ инж. Димитър Павлов ще направи презентация на обекта като  основна туристическа атракция на община Мездра.

 

Инициативата ROSEB обхваща три граничещи региона от Сърбия, Румъния и България с население  2.191.000 жители. В Източна Сърбия са включени областите Бор и Зайчар, в Северозападна България – областите Видин, Монтана и Враца, а в Югозападна Румъния – областите Мехединци, Долж и Олт.

Специфичните цели са изграждането на платформа за сътрудничество в областта на туризма, чрез създаване на трансгранична мрежа от заинтересовани страни в сферата на туризма, както и улеснява по-доброто използване на съвместния туристически потенциал, чрез създаване на механизми за структурираното внедряване на процесите за оценка на нуждите, определянето на приоритети и планирането на действията при изпълнението на проекти.

 
2017-10-04 15:44:40