Жалба бави важни ремонти в Хайредин

Жалба бави важни ремонти в Хайредин

Обжалване на публична процедура за избор на изпълнител стопира жизненоважни ремонти на пътни участъци в Хайредин. За това съобщиха от местната общинска администрация. Касае се за спонсорирани от финансовото министерство спешни реконструкции на малки квартални улици, които са в катастрофално състояние. Средствата за наложителните ремонти бяха одобрени още в края на миналата година, но жалба от страна на участник в обществената поръчка стопира процедурата вече близо половин година.

„Обжалването започна още през февруари, но до този момент от Комисията за защита на конкуренцията не излизат с решение. Това на практика блокира първата обществена поръчка и налага обявяването на нова такава“, обясниха от Община Хайредин и констатираха, че състоянието на въпросните улици се влошава с всеки изминал ден. Законът пък не предвижда срок за реакция от страна на КЗК, което означава, че производството може да продължи още месеци, преди експертите да излязат с решение.

Средства за належащите ремонти на улици в Хайредин отпусна финансовото министерство. Експертите на софийската улица "Раковска" решиха да броят 600 хил. лв. за закърпване на трагичните участъци в селото. 

Това обаче не са единствените забавени инвестиционни разходи в малката врачанска община. От местната администрация отдавна са подготвили няколко проекта по програмата за развитие на селските райони, подмярка 7.2. Честата смяна на правителства обаче бави придвижването на документите. Една от проектните инициативи предвижда цялостен ремонт на СУ "В. Воденичарски" в Хайредин. 
2017-07-14 13:37:40