Национален турнир по „Стрийт фитнес“ стартира от Мездра

Национален  турнир по „Стрийт фитнес“ стартира от Мездра

На 01.07.2017 г. от 09:00 часа на паркинга на АК“Калето“ в Мездра ще стартира първият национален турнир по „Стрийт фитнес“. Надпреварата е организирана от Националното сдружение на сираците в България и ще се проведе и в други градове на страната.

Инициативата се подкрепя активно и от община Мездра, за което организаторите благодарят на кмета инж. Генади Събков. Той ще поздрави всички участници в турнирите и ще закрие първото състезание.

Турнирът е подкрепен и от хотелски комплекс „Родина“ в Мездра, чиито екип с радост съдейства за осъществяване на спортното събитие.

Целта на турнира по стрийт фитнес е да се насърчат децата и младите хора да спортуват по-често през лятната ваканция. По време на надпреварата деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта ще създават нови приятелства.

Категориите за участие са: Момчета до 17-годишна възраст, момчета над 17-годишна възраст, момичета над 14-годишна възраст. Всяка събота на месец юли турнири ще се провеждат в следните градове: 01.07.2017г. – гр. Мездра, 08.07.2017г. – гр. Пловдив, 15.07.2017г. – гр. Варна, 22.07.2017г. – гр. Стара Загора, 29.07.2017г. – гр. Плевен и финал на 02.09.2017г. – гр. София.

Спортна кампания „Ваканция без грижи“ се провежда за осма поредна година, с генералната подкрепа на хотел „Маринела“ – София и сдружение „Маринела“. Инициативата се подкрепя от общините Мездра, Пловдив, Варна и Стара Загора, с любезното съдействие на фирмите „Симетра“, „Арома“, „Маниа Принт“, „Титан Фитнес“, „Нивеа“, магазин за бижута „Мистик“ – Плевен и хотел „Марица“ – Пловдив.

Всички победители в отделните категории, спечелили първо място, ще се класират за участие на финал в град София, където ще бъдат настанени безплатно в хотел „Маринела“.  

Каним всеки, който желае да участва в организираните турнири, да се включи.
2017-06-29 10:28:50