Ученици мериха сили в състезание по математика

Ученици мериха сили в състезание по математика

Ученици и учители от ОУ „Хаджи Димитър“ с. Елисейна отчетоха с финално състезание по математика проект „Твоят час“. Децата се състезаваха в 5 категории, като игрите бяха индивидуални и отборни.

 В първата игра – „Викторина“, участниците трябваше да смятат на ум и да открият верния отговор в задачи с оцветяване на букви от думички в различни цветове. Във втората игра – „Млад строител“, участниците бяха разделени на две групи, като целта на играта е да построят възможно най-висока кула. „Кръстословица“, пък бе третата състезателна игра, отново групова. Тук в рамките на 3 минути трябваше да познаят колкото се може повече думи.

„Танграм“ се оказа най-любопитната и най-интересната игра за децата. В този състезателен кръг учениците трябваше с помощта на различни геометрични фигури да направят заек или котка. В  последната пета игра „Стани отличник“ малчуганите от 5 и 6 клас трябваше да отговарят на математически въпроси, подобно на популярното телевизионно шоу „Стани Богат“. Накрая всички получиха грамоти и купи за доброто представяне по време на проекта.
2017-06-27 16:24:16