Бяла Слатина отбеляза пищно Освобождението

Бяла Слатина отбеляза пищно Освобождението

„Уважаеми съграждани,

 Денят , в който започна възраждането на България  ни задължава да следваме заветите, ценностите и принципите на възрожденците за съгласие, силна и здрава държава. Нека ги помним винаги! Нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух! Днес е Трети март и аз ви призовавам: Да осъзнаем какво притежаваме и как  живеем и работим! Нека предадем на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат Отечеството ни, нека градим един по-добър свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България. Честит празник!

Да пребъде България!“. С тези думи кметът на община Бяла Слатина, инж. Иво Цветков, поздрави присъстващите на площад „Цола Драгойчева, дошли да уважат тържествената церемония по повод 3 март.

 

Празникът беше почетен от председателят на ОбС, Веселка Борисова, народният представител от 43-ото НС, Красен Кръстев, общински съветници, зам.-кметове и кметове на кметства от общината, много граждани и гости на града. Особена тържественост на церемонията по издигане на националния флаг, придаде участието на Военно формирование 54990 Враца под ръководството на капитан Владислав Бенчев. В последвалия празничен концерт участие взеха художествените колективи на НЧ „Развитие“ Бяла Слатина. 
2017-03-06 14:07:07