Отбелязаха Деня на толерантността в Селановци

Отбелязаха Деня на толерантността в Селановц

За приятелство, толерантност, търпимост и приемане на „различния” говориха, пяха и рецитираха учениците от училище „Н.Й.Вапцаров” в оряховското село Селановци. Поводът бе Международния ден на толерантността, който се чества вчера. Празникът беше подготвен по традиция с активното участие на ученици със специални образователни потребности. Те са участници  и в Ателие „Сръчни ръце”с ръководител Соня Ангелова, работещо по проект „Твоят час” по ОП НОИР. Това беше и тяхната първа публична изява, както и първо събитие по проекта. Празникът е част от инициативите, подкрепяни от проектите „Всеки ученик ще бъде отличник” към център Амалипе и „Училището като център в общността”.

С много настроение се включиха всички ученици от начален етап, подкрепени от своите по-големи приятели от 5-и до 8-и клас. Сменяха се цветовете на дъгата, а пред нея с думите си децата напомняха колко е ценен всеки човек в пъстрата градина на света.

Събитието уважиха кметът на селото Росица Койнова, регионалният представител на комисията за борба с дискриминацията Анета Тинчева,  директорът на ОУ „Христо Ботев” в Търнава и други. Училището получи поздравителни адреси и от Йосиф Нунев – държавен експерт в МОН и Росен Добрев – кмет на община Оряхово.

Петя Русинова
2016-11-17 10:01:08