Бяла Слатина представи нов проект за близо 200 000 лв.

Бяла Слатина представи нов проект за близо 200 000 лв.

На пресконференция в Бяла Слатина местната администрация представи проекта си „От ранно детско развитие към образователна интеграция“. Предвидените по него средства са в размер на 197 313.00 лв. Новата мярка е насочена към децата на общината. Ще се предостави подкрепа на децата в неравностойно положение на възраст между 4 и 6 г. Проектът ще се реализира в детските градини „Детелина” и Незабравка”в Бяла Слатина, както и в „Червена шапчица” в село Габаре и във „В. Ташевска” в село Търнава. В реализирането на проекта участва и сдружението „Първи юни”. Проектът цели създаване на условия за образователна интеграция на децата от етнически малцинства в община Бяла Слатина, чрез осигуряване на равен достъп до предучилищно образование и по-добра среда за ранно развитие.
„Грижата за децата на община Бяла Слатина е грижа за нейното бъдеще. Този проект е още една форма, с която екипът ни инвестира в бъдещето на децата и тяхното пълноценно развитие“, каза кметът Иво Цветков.
На събитието присъстваха народният представител  Красен Кръстев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Галина Евденова, директори на учебни заведения и жители на общината.

 
2016-08-31 13:41:22