ОДЗ „Здравец” в Крушовица става филиал

ОДЗ „Здравец”  в Крушовица става филиал

Детската градина в село Крушовица става филиал към ОДЗ „Незабравка” в Мизия от 1 септември. В забавачката се учат 33 деца, разпределени в 2 групи. 9 от тях са били в предучилищна група и наесен ще бъдат първокласници. За следващата година се очаква в детското заведение в Крушовица да има 35 хлапета.

Учителите в ОДЗ „Здравец” организират тържества по случай всеки празник. Малчуганите се впускат и творят картички за всеки празник. Родителите са важни за съществуването на градината. Всеки помага с каквото може. Основният проблем на забавачката в мизийското село е остарялата материална база. Детската градина има нужда от основен ремонт. До момента са осигурявани пари само за освежителни такива. Често ръкави запретват и родителите, за да помагат в ремонтите. Всеки дарява книжки и играчки, за да се обогатяват заниманията на хлапетата.
Детската градина в Крушовица не може да разчита на таксите, които се събират всеки месец. Директорът Верка Николова е благодарна на кмета на селото Илия Илиевски и кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, които винаги откликват на нейните молби за финансова помощ, доколкото позволява бюджета на институциите.


сн1
сн2

Коментари2016-06-10 10:30:23