Нидал Алгафари представи своя книга в Мездра

Нидал Алгафари представи своя книга в Мездра

Втората част от трилогията на Нидал Алгафари, озаглавена „Аллах, милост нямаш ли?“ бе представена в голямата заседателна зала на Общинска администрация - Мездра.

Около година след като издаде първата книга от трилогията си, Нидал Алгафари е готов да попита „Аллах, милост нямаш ли?“, с което да разкаже защо българския народ неправдиво се нарича роб, когато става въпрос за живот под Турско робство.

Втората книга продължава замисъла на първата, като Алгафари има за цел да разкрие, че не само в Библията и християнството, но и в Корана и исляма има купища противоречия. Книгата разказва за заклеймените строфи от Корана, които разказват как Аллах, чрез Мохамед казва на вярващите в него, че освен Аллах има още три божества, което е в абсурд с основната догма на исляма.

Книгата разказва за всичко, което е българско и духовно през периода 1700-1800 година, пречупено през обичаите и малко известните ни неща. В нея се описва и задружният начин на живот на мюсюлмани и християни.

„Много ми се иска българинът, когато излиза навън в чужбина да не бъде мачканият чуждонаемник, мачканият ратай. Иска ми се да се гордее с това, че България е тази, която е дала много на Европа и не само на Европа, на целия свят.”, заяви Алгафари. Според режисьора-писател, българинът е изключително духовен човек и трябва да се гордее с традициите и историята си.


Коментари2016-05-13 09:02:39