Езиковата изпрати 87 абитуриенти

Езиковата изпрати 87 абитуриенти

С пожелания за попътен вятър, открити хоризонти и преодолими препятствия днес директорът на Езикова гимназия „Йоан Екзарх” Валентина Михайлова изпрати випуск 2016. Тържествената церемония по изпращането на 87-те дванадесетокласници на гимназията се състоя в голямата зала на ДКТ.

С весели викове от 1 до 12, съпроводени от мажоретния танцов състав и духовия оркестър към Центъра за работа с деца, младежите преминаха през центъра на града. „Малко ми е тъжно днес, защото за последен път в тази зала сме в този състав. От утре нашите прекрасни дванадесетокласници ще поемат своя път в живота и никога няма да ни забравят – нас –  тяхното училище. Няма да казвам, че това е поредният випуск на Езикова гимназия, 46-ият випуск, защото те не са пореден номер, те са единствени, уникални, изключителни – те са нашите дванадесетокласници. От утре, вие ще поемете своя нов път в живота. Пред вас ще има хиляди възможности и още толкова пътища да ги постигнете. Дерзайте, борете се, но не избирайте най-лекия път да постигате своите стремежи, защото той не винаги е най-добрият”, заяви в приветствието си директорът Валентина Михайлова. „Помнете, че винаги, когато ви е нужен тих пристан, любящ съвет ние сме тук и ви очакваме, защото ви обичаме. На добър час!”, пожела на абитуриентите директорът на училището.

В навечерието на последния учебен ден Валентина Михайлова отличи дванадесетокласниците, допринесли през годините за утвърждаване имиджа на Езикова гимназия. Грамоти и предметни награди получиха Мирела Алексиева, Лидия Гошева, Ива Каменова, Виктория Костова, Елеонора Николова, Мариян Данчев, Румяна Гергова, Паола Цветкова, Дона Неделчева, Силвия Георгиева и Цветослава Радовенска.

Празничната програма в ДКТ продължи с изпълнения на танцова формация „Магнифика”, балет „Вива”, танцов състав „Вратица”, вокални изпълнения на възпитаници на гимназията и изпълнения на пиано на Елица и Павел Стафанови, които също са възпитаници на елитното училище. 


Коментари2016-05-13 14:57:46