Демонстрираха системата „Умен чин“ във врачанско училище

Демонстрираха системата „Умен чин“ във врачанско училище

Една от последните иновации в образованието – системата „Умен чин”, беше представена във врачанското СУ „Никола Войводов”. Събитието, което беше организирано от училището пионер във въвеждането на Стем технологиите в областния град, провокира голям интерес. Демонстрацията проведоха представители на фирмата, която ще оборудва изцяло Стем центъра в СУ „Никола Войводов”, фирма „Акварел“. На нея присъстваха директори на учебни заведения от област Враца, представители на Община Враца, учители с изявени интереси към съвременните образователни технологии.

Водещите, единадесетокласници от СУ „Никола Войводов”, подчертаха  пред присъстващите осъзнатата от учениците необходимост от техническа грамотност, за по-добрата им реализация в бъдещия технологичен свят. Те споделиха, че с нетърпение очакват да отвори врати изграждащият се в момента  СТЕМ център „Дигитални създатели – науки на бъдещето”.

Представителите на фирма „Акварел”, с управител Красимир Молов, демонстрираха пред присъстващите гости възможностите на „умните чинове” с помощта на ученици от пети и шести клас в средното училище. Децата, под ръководството на супервайзъра Мария Митовска, с интерес се включиха в решаването на „Рачешки задачи” и показаха, че работата с новата технология е напълно достъпна за тях.

От направената демонстрация се разбра, че всеки качен от учителя файл се записва в папка директно в устройството на ученика, което  улеснява достъпа. Електронното учебно съдържание е комбинирано със звук и картина.  Всички ресурси, необходими за часа, са  налични само с едно сканиране на устройството.


сн.1
сн.2
сн.3


2021-10-06 13:24:23