Успешната си работа отчете Младежки център-Враца

Успешната си работа отчете Младежки център-Враца

Закриваща пресконференция по проекта „Младежки център-Враца – фактор за развитие на Северозапада“ бе открита днес от ръководителя на проекта зам.-кмета Александър Владимиров.  

По време на срещата Владимиров обобщи заедно с младежкия работник Никола Живков постигнатите резултати, като бяха очертани и тенденциите за развитие на центъра. Екипът на Младежки център - Враца е горд с постигнатото и се надява да пожъне още повече успехи като вече утвърден фактор за развитие на младежката работа в Северозападна България.

Официалният край на проекта, които е на стойност над 1.5 млн. лева е 30-ти април. По време на закриващата пресконференция припомниха, че основните дейности на проекта са насочени към подобряване на условията за равен достъп до образование, обучение и работа, както и повишаване на мотивацията за включване на деца и родители от етнически малцинства. Дейностите са съобразени с идентифицираните нужди на младите и представителите на общността, включително тези от уязвимите групи. Основната целева група са младите хора на възраст между 15 и 29 години, ученици в риск от отпадане или вече отпаднали от образователната система, млади хора в риск от етнически малцинства.

След приключване на проекта дейностите на центъра ще продължат да се осъществяват с помощта на средства, заложени в бюджета от община Враца. Младежките работници и местната администрация обаче очакват Младежките центрове в страната да станат делегирани от държавата дейности, които да бъдат дофинансирани от общините, а не изцяло да са на издръжка на местните администрации.

„Благодарим на всички институции, партньори, младежки организации и доброволци за изключително отдадената работа в реализирането на съвместните дейности и инициативи“, каза Живков.




2024-04-29 13:38:48