Тържествена сесия и много гости за празника на Берковица

Тържествена сесия и много гости за празника на Берковица

Тържествена сесия бе акцентът сред събитията по повод празника на Берковица и общината. Събитието уважиха десетки официални гости, сред които народните представители Ирена Димова, Дилян Димитров, д-р Илиян Тимчев, Димитър Аврамов, областният управител на област Монтана Росен Белчев, видинският митрополит Даниил и др. Гостите бяха приветствани от председателя на общинския съвет Милован Жан Панталеев.

„Берковица е град съчетал минало със съвременност, богат на природни дадености, съхранил своя бит и култура през вековете, опазил своите традиции и обичаи. Берковица ще продължава да бъде такава, каквато ние я направим, каквато ние пожелаем. Всичко зависи от всеки един от нас“, каза председателят на общинския съвет Милован Жан Панталеев.

Поздрав за празника отправи кметът Димитранка Каменова.

„Честваме денят, в който е родена Божията майка и по традиция празник на община Берковица. Нашият богат на история град, опазил културното си наследство и здраво стъпил на земята с поглед към бъдещето.

По традиция всяка година на 8 септември, градът под Ком празнува за здраве и благополучие, за благоденствие и просперитет, за вяра. В този ден искам да благодаря на моите колеги и хората, които с делата си градят бъдещето на нашия град, въпреки трудностите и препятствията. Тези, които обогатяват културния фонд на града, тези които създават съвременната история на Берковица. Красивият ни и преобразяващ се град се гордее в вас-трудолюбиви, будни и отговорни съграждани. Щастлива съм, че пазим и развиваме традициите ни. Благодаря и на младите, вие сте тези, които ще продължавате да прославяте Берковица в родината ни и по света“, съобщи в словото си кметът. 

Подкрепата си към Берковица изразиха присъстващите на сесията народни представители.

Ирена Димова призова членовете на местния парламент да са усърдни през мандата си, за да стане Берковица още по-хубав град за живеене.

Дилян Димитров подчерта, че Берковица е символ на красота и гостоприемство.

„Тук има прекрасни дадености за развитие на туризма, има райски кътчета и се радвам, че екипът на местната администрация работи чудесно, за да имат младите хора бъдеще тук“.

„Заради пандемията живеем в трудни времена, но Берковица е имала своето минало, настояще и има своето бъдеще-благодарение на хората тук. Наша цел също е да работим и да довършим заедно добрите идеи за развитието на общината“, подчерта д-р Илиян Тимчев.

Поздрави от Ахмед Доган отправи до местната администрация депутатът Димитър Аврамов.  По думите му Доган следи с интерес развитието на общината.

Поздрав по случай празника отправи и областният управител Росен Белчев.

Събитията посветени на празника на Берковица продължават. В центъра на града има изложба-базар с артикули произведени в региона. Предстоят още културни прояви, както и турнир по ръгби в памет на Димитър Гаврилов.
2020-09-08 15:34:08