Без служебни телефони остава Община Криводол

Без служебни телефони остава Община Криводол

Без служебни карти за телефони остават всички служители на Община Криводол. Решението е взел новият кмет Христо Доков, а мотивът му е огромният финансов ресурс, който се плаща ежемесечно за разговори на чиновниците.

„Само за миналия месец фактурата възлиза на почти 4000 лв. Това е разход, който община в нашето финансово състояние не може да си позволява ежемесечно“, коментира Доков за „Враца днес“. Той показа картите, които излизат прескъпо на хазната. Впечатляващо е, че за администрация с размерите на Криводол са поръчани и  раздадени цели 189 служебни номера.

Предстои да се преразгледа и договорът за видеонаблюдението в общината. Според Доков то излиза малко под 1000 лв. на месец, а реално не предлага качествена услуга. Новият кмет недоумява и защо доставчик на тази услуга е мобилен оператор, който няма покритие в няколко села от общината.

В началото на новия мандат хазната на Криводол е с пасив в размер на 4,3 млн. лв. Предстои  независим одит да анализира източниците на разходи и приходи, за да може новият кметски екип да изработи стратегия за справяне с високата задлъжнялост на администрацията, съобщи още Христо Доков.  
2019-11-27 11:25:40