Над 500 певци и танцьори посрещат на фестивал в Търнава

Над 500 певци и танцьори посрещат на фестивал в Търнава

 

Фолклорният фестивал „Ехо в родния край – Георги Горелски“ ще се проведе за седма поредна година в Търнава, като от тази е със статут на национален. На сцената пред местното читалище ще се качат над 500 изпълнители от различни жанрове на музикалното и танцово изкуство.

„Очакваме над 65 състава и индивидуални участници от близо 40 населени места. Заявки са подадени от района на Плевен, Перник, Генерал Тошево, Монтана, Враца и много други. Участниците са повече в сравнение с предишните издания на фестивала, а за всички тях са подготвени грамоти и подаръци, които да им напомнят за събитието“, похвалиха се от местното читалище „Напредък 1898“.

Всъщност фестивалът носи името на народния певец Георги Горелски, роден и
израснал в село Търнава. Организаторите са местното читалище и кметството, под патронажа на кмета на Община бяла Слатина инж. Иво Цветков. Сред целите, които си поставят са съхраняване и популяризиране на фолклора, танцовото изкуство, българската народна песен и инструментална музика, като уникално творчество, както и даване на възможност за изява на млади изпълнители.

Събитието ще стартира тази събота(10 август) от 9 часа сутринта, като се очаква да продължи през целия ден.

 
2019-08-06 09:50:06