Наградиха ученици пресъздали в картини красотите на Враца

Наградиха ученици пресъздали в картини красотите на Враца

Ученици от няколко училища в страната се включиха в пленера за живопис и графика “Врачанска есен”. Организатор на няколкодневния форум беше СУ “Отец Паисий”. Това бе 19-тото му издание. В пленера се включиха ученици, сред които от 144 СУ “Народни будители”-София, СУ “Георги Брегов”-Пазарджик, СУ “Васил Левски”-Плевен и възпитаници на училището домакин.

Картините бяха официално показани на изложба във врачанския музей. Младите художници получиха грамоти и награди.

“Въпреки, че наградите са само шест, разпределени в 2 възрастови групи знам, че всички участници заслужават адмирации, затова, че са се посветили на изкуството, идвайки от различни краища на страната тук, за да покажат архитектурните и природни красоти на нашия град”, подчерта директорът на СУ “Отец Паисий”-Враца Евелина Стоичкова. Тя благодари на общината и на Историческия музей за подкрепата през  годините.

Специални гости на откриването на пленера бяха заместник-кметът инж. Цветан Стойчков и председателят на 3-членното жури художникът Емилия Върбанова.

Труден е бил изборът на журито, заради майсторски направените картини, подчертаха по време на събитието.

Членове на журито са Първан Димитров и Росица Стоянова.

Във възрастова категория 8-10 клас първото място е за Цветомила Нинова от училището домакин.

След нея са Даниел Попов  и Даниел Симеонов.

При учениците 11-12 клас на първите места са Димитър Георгиев, Кира Гончарук и Десислава Тодорова.

Специална награда на Кмета на Община Враца за най-автентично пресъздаване на атмосферата на града бе връчена на десетокласничката от СУ “Отец Паисий”-Враца Елена Иванова.

 

 


2
3
5
11
8
9
10


2023-10-02 12:34:14