Мащабна акция подемат в Берковица

Мащабна акция подемат в Берковица

Сдружение "Заедно за Берковица" организира почистване на екопътека и защитена местност "Хайдушки водопади".  Доброволческата инициатива ще се проведе на 15 май, събота, с възможност да продължи и на следващия ден. Началото ще бъде дадено в 09:00 часа, а за сборен пункт е определен паркингът на завод "Мрамор" в края на града. Ще бъдат подсигурени ръкавици и чували за събирането на отпадъците. Акцията ще се състои в почистване от битови и строителни отпадъци - по протежението на екопътеката и на самите водопади. Също така, ще бъдат почистени замърсени участъци в планинската река. В допълнение, ще бъдат поставени 15 хранилки за птици, а до края на месеца - дървени табелки с родолюбиви цитати.

С цел популяризиране на екопътеката, в бъдеще ще бъде заснето и рекламно туристическо видео, по подобие на предишни такива, създадени от "Заедно за Берковица".

„Отправяме покана към представителите на местния бизнес, към служителите на общинска администрация и към всички наши съграждани, които искат да се наслаждават на чиста природа и спретнати кътове за отдих през свободното си време.”, призовават от Сдружение "Заедно за Берковица".

Грижата за природните туристически обекти е важна част от стратегията за развитие и популяризиране на град Берковица и Северозапада. Подобни акции, свързани с почистване и облагородяване, са в изключителен плюс за опазването на природата, имат възпитателен ефект и създават възможност за бъдещо развитие на туристически обекти в и около град Берковица.
2021-05-12 10:08:05