Обвиняват за умишлено убийство и незаконно оръжие 44-годишния от Манастирище

Обвиняват за умишлено убийство и незаконно оръжие 44-годишния от Манастирище

Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем 44-годишния В.Г. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 116, ал.1, т. 6, вр. чл. 115 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно придобиване и държане на оръжие и боеприпаси.

Около 13,40 ч. на 22 април, пред дом на ул. „Чавдар“ в с. Манастирище, обвиняемият В.Г. убил 33-годишния жител на селото К.Т. Престъплението е извършено със средство, опасно за живота на мнозина – пистолет марка „Аргус“.

При претърсване в дома му са били открити и иззети огнестрелното оръжие и 115 патрона с различен калибър. Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие, обиск на обвиняемия, разпити на множество лица. Изискана е информация от Центъра за психично здраве – Враца относно психичния статус на обвиняемия през периода от диагностицирането му с психично заболяване. Назначени са експертизи – ДНК, химична, балистична и съдебномедицинска на пострадалия.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият В.Г. е задържан за срок до 72 часа. Действията по събирането на доказателствата продължават.

 
2021-04-24 09:51:03