С вой на сирени почетоха паметта на починалите от COVID във Врачанско

С вой на сирени почетоха паметта на починалите от COVID във Врачанско

С едноминутно мълчание и вой на сирени на линейки медиците във Враца почетоха паметта на починалите си колеги, станали жертва на коронавируса. Точно в 12 часа днес пред Центърът за спешна медицинска помощ в града под Околчица излязоха лекари, сестри и административен персонал, които сведоха глави в знак на почит и уважение. В разгара на пандемията тази инициатива се прави за първи път. Тя е на българския лекарски съюз и се проведе на територията на цялата страна. Днес във Враца почит към починалите от коронавирус даде единствено целият персонал на Центърът за спешна медицинска помощ.

„Благодаря на всички колеги, които се хвърлиха с всички сили в борбата с COVID-19 и не пожали сили и средства за това. Средно на ден повикванията на една линейка за болен с опасния вирус в град Враца са между 15 и 30, а за областта са около 50 на брой. Искам да приканя всички жители да не подценяват заболяването, а да спазват всички необходими мерки, за да се предпазват”, заяви директорът на врачанското ЦСМП д-р Галина Лещарска.

За съжаление официалната справка показва, че починалите от коронавирус медици в област Враца са около 10 на брой. Не малък е и броят на врачани, които издъхнаха от апасния вирус.

 

 


1
1
2


2021-04-07 14:13:38