Красимир Богданов: ВМРО представи подкрепата си за родната музика в българския ефир

Красимир Богданов: ВМРО представи подкрепата си за родната музика в българския ефир

Днес се състоя среща между представители на музикалния бранш и народните представители от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти“. Срещата бе организирана по инициатива на члена на Комисията по култура и медии към Народното събрание Мария Цветкова. На нея присъстваха и депутатите Красимир Богданов, Деан Станчев и Йордан Йорданов.

От страна на бранша в дискусията се включиха: Атанас Пенев от БТР, Деян Каменов - Д2, Петър Писарски от Атлас, Иван Гатев - Контрол, Васил Бележков - Епизод, диджей Росен Стоев, Румен Бояджиев, класически и филмов композитор, Васил Гюров - Ревю, музикантът Васил Стоев, Стойчо Иванов и Тихомир Георгиев.

По време на срещата народните представители от представиха позицията си, че българската музика заслужава достойно място в българския ефир. Патриотите за пореден път застанаха в подкрепа на бранша и обясниха, че този законопроект цели и да стимулираме младите български изпълнители да останат и да се реализират в България.

Проектът е внесен за разглеждане в парламента от ВМРО още през януари, но досега не е бил подкрепен от комисията по култура и медии.

Наско от БТР, както е по-известен, изрази възмущението си, че преди няколко месеца бе наложено на хранителните вериги да предлагат определен процент българска стока в магазините си. Защо това да не бъде приложено и в музиката, попита Атанас Пенев.

„По този начин ще запазим парите да остават в нашата държава. Не става въпрос дали ние ще вземем на края на годината 2 или 4 лв. повече, става въпрос за културата. Българската музика трябва да остане като култура за нашите внуци“, каза още музикантът.

Всички се обединиха около идеята за предстоящи бъдещи действия, чрез които ще популяризират каузата „За повече българска музика“, както и за борбата относно приемането на такъв законопроект, който цели съхраняването на българщината.
2020-06-24 21:18:34