15 години затвор след жестоко убийство във Вършец

15 години затвор след жестоко убийство във Вършец

            С осъдителна присъда е приключило наказателно производство на първа съдебна инстанция срещу Н.Н. (на 32 години), обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана за убийство, извършено от него с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

            На 03.10.2015 г. подсъдимият Н.Н. бил на сватбено тържество в гр. Берковица. Около 2 ч. през нощта той си тръгнал, заедно с негови близки, сред които бил и брат му – Д.Н. Двамата били в нетрезво състояние. Пътували с лек автомобил, управляван от съпругата на Д.Н. След като оставили в с. Слатина възрастните им роднини, тримата продължили към дискотека „Найтаун“ в гр. Вършец.

След известно време двамата от тях тръгнали от нощното заведение и подсъдимият Н.Н. останал сам. Към 04:30 ч. мъжът напуснал заведението и се насочил по ул. „Република“ към църквата „Св. Георгий Победоносец“. На кръстовището с ул. „Васил Левски“ спрял, като в този момент го приближил К.И. (на 55 години). Двамата се заговорили и останали на мястото около 20 минути, след което продължили да вървят заедно.

            По пътя мъжете се скарали и Н.Н. започнал да нанася удари с юмруци и да рита с крака опонента си. Виковете на подсъдимия били чути от брат му, който тръгнал към главната улица „Република“, последван от съпругата си, която настоявала той да се върне. Д.Н. се отскубнал от нея и отишъл при брат си. Не след дълго двамата мъже се прибрали в къщата.

            Преди да легне да спи подсъдимият Н.Н. накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта.

            Междувременно служителите на реда забелязали в близост до църквата, лежащ на асфалта човек и незабавно позвънили на телефон 112. Било установено, че това е К.И. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на пострадалия.

            От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на К.И. е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Това довело до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

            На подсъдимия Н.Н. е наложено наказание от петнадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Решението на съда може да бъде обжалвано и протестирано в законоустановения срок пред Софийски апелативен съд.

           

 
2020-06-08 13:14:53