Солна стая е на разположение на гостите и жителите на Вършец

Солна стая е на разположение на гостите и жителите на Вършец

В нея ще се прилага т.нар. халотерапия. От няколко години методът се практикува в спа центове у нас. Интересно е, че четирите стени на помещението са изцяло от сол, а в него специален апарат – халогенератор, впръсква специална медицинска сол и по този начин създава микроклимат, наподобяващ този в някогашните естествени пещери и на морския бряг. Така въздухът става наситен с полезни микроелементи, 80 процента от които се съдържат в кръвната плазма на човека.

„Халотерапията има антибактериално действие върху дихателната система и повлиява различна заболявания като астма, хроничен бронхит, синузит, кашлица. Помага при сезонни алергии, а също така и при кожни проблеми – дерматити, псориазис, екзема”, обясни София Ангелова, управител на солната стая.

Тя уточни, че методът не може да излекува напълно заболяванията, нито да замести изцяло основното лечение, но е ефикасен като допълваща терапия и носи облекчение на пациентите. Капацитетът на солната стая е 5 места, като единият ъгъл е пригоден за деца. В него са сложени играчки, масичка и столчета, които да привлекат вниманието на малчуганите по време на сеанс. Децата са основната целева група за халотерапия, тъй като чрез нея се повишава имунитетът им.

 
2020-06-08 10:57:57