Момчил Младенов: Казвайки истината, ставаш неудобен!

Момчил Младенов: Казвайки истината, ставаш неудобен!

Общинският съветник от БСП Момчил Младенов бе отстранен от днешната сесия на местния парламент. По тази причина той даде импровизиран брифинг и то в заседателната зала на председателя на местния парламент Нели Стоянова.

„Отстраниха ме преди точките за удължаване на общинския дълг. За втори път удължават срокове по кредити и то говорим за големи суми. Имаме корекции по проекти за енергийна ефективност. Около 700 000 лв. от тях няма да се възстановят, а ще се платят от данъкоплатците. Проектите в Община Враца не се изпълняват качествено и в срок и все има проблеми, даже не е верифициран договора по водния цикъл“, съобщи Момчил Младенов.

 

„Огорчени сме, че за първи път се отстранява общински съветник. Досега не е прилагана такава крайна мярка. Отстранен е по член 106 т. от 1 до 4, тя е за оскърбяване, а аз не виждам да има нещо такова в случая. Изведоха го по чл.107, но той не е застрашил с нищо общинския съвет. Отнеха му думата и правото да гласува. Не е добре да се наказваме“, категорична бе Цветелина Дамяновска, която скочи в защита на своя съпартийник.

„Казвайки истината, ставаш неудобен. Отстраниха ме, защото си позволявам да задавам въпроси, а предстояха и още по-тежки“, категоричен бе Момчил Младенов.
2020-05-26 17:03:28