Враца и Козлодуй без събития за Ботевите дни

Враца и Козлодуй без събития за Ботевите дни

Отменят се традиционните Ботеви дни в общините Враца и Козлодуй, заради обявената на територията на страната извънредна епидемична обстановка.

На 27 май Община Козлодуй и Общински съвет, Козлодуй, ще поднесат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в знак на почит и признателност към героите, отдали живота си за свободата на България.

По повод 30 май, Ден на град Козлодуй, Община Козлодуй организира фотографски конкурс. Темата на конкурса е „Козлодуй – красив през четирите сезона”. В него могат да участват всички желаещи, любители и професионални фотографи, над 16 години, от община Козлодуй. До 17 май е срокът за изпращане на творбите на електронна поща [email protected] След посочения срок всички снимки ще бъдат качени в събитие във фейсбук страницата на Община Козлодуй, където вотът ще се осъществява чрез харесване на снимката на съответния участник. Гласуването ще продължи до 29.05.2020 г., до 17:00 ч. Резултатите ще бъдат обявени на 30 май. Авторите на трите снимки, събрали най-много гласове чрез харесване, ще получат награди.

Традиционното шествие по повод 24 май, в което участват ученици от всички училища в Козлодуй, също ще бъде отменено тази година.

 
2020-05-18 10:34:02