Спазват се всички указания за работата на кооперативния пазар във Вършец

Спазват се всичик указания за работата на кооперативния пазар във Вършец

Общината и полицията – със съвместни мерки

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 16 април за неопределено време се затварят всички кооперативни пазари и цветни борси в страната. Това са част от новите мерки в борбата на държавата с коронавируса.

На търговците обаче се оставя гратисен период от 13 до 15 април включително, при стриктно спазване на противоедимечните мерки.

Целта на отварянето на пазарите е в дните преди Великден производителите и търговците да могат да реализират своята продукция.

В тази връзка, със заповед от 10 април, кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров отмени своя предишна заповед за затваряне на Вторник пазара и възобнови функционирането му за един ден – на 14 април.

Съгласно заповедта на градоначалника, беше създадена стройна организация от служителите на РУ „Полиция“ – гр. Вършец и на Община Вършец, като са приложени редица мерки с цел опазване здравето на всички участници във веригата продавач – купувач.

Поставени бяха заграждания, с цел предотвратяване струпването на хора и бе определено задължително еднопосочно движение в рамките на пазара, съгласно специално изготвена схема към заповедта.

Осигурен бе контролиран достъп на клиентите на входа и изхода на пазара от служители на РУ „Полиция“ гр. Вършец и от инспекторите към Общинска администрация – Вършец.

Търговците и купувачите бяха със задължителните лични предпазни средства - маски и ръкавици.

Спазваше се определената дистанция от минимум 2 метра между продавачите, предлагащи продукция и между клиентите.

Сергиите бяха малко на брой, нямаше и много клиенти, а търговията вървеше вяло. Хората явно спазват призивите на държавните органи да останат по домовете си по време на извънредната ситуация.

До приключване на пазарния ден, с цел ограничаване движението на МПС, временно беше затворена за автомобили улица „Стефан Караджа“, в участъка от ул. „Цар Иван-Асен ІІ“ до кооперативния пазар.

 

         

                             Евелина ГЕОРГИЕВА

 

 

 


1
2
3


2020-04-14 16:45:56