Освобождават от такса тротоарно право в Лом

Освобождават от такса тротоарно право в Лом

Фирми и физически лица, които плащат наем и такса за тротоарно право на Община Лом, но имат забрана за осъществяване на дейност, ще бъдат освободени от заплащане за срок от 13 март 2020 г. до края на извънредното положение в страната.  Предложението е направено  от  кмета д-р Георги Гаврилов и ще бъде гласувано от Общинския съвет на предстоящо заседание.

Единственото условие за освобождаване от наем и такса тротоарно право е фирмите и физическите лица да нямат забавяне на плащанията към Община Лом и към 01.03.2020 г. дължимите от тях суми да са погасени. На наемателите, предплатили наеми, и засегнати от извънредното положение, надвнесените суми ще се приспаднат от последващи задължения.

"Целта на тази мярка е да подпомогнем хората и малкия бизнес в тези трудни за всички нас дни. Това е глътка въздух за тях. Заедно с Общинския съвет ще  продължаваме, в рамките на нашите правомощия, да намираме решения, които да са в подкрепа на най-засегнатите от кризата.“ – заяви кметът д-р Георги Гаврилов.

 
2020-04-14 13:31:40