Симфониета-Враца с онлайн-концерти

Симфониета-Враца с онлайн-концерти

Симфониета-Враца готви изненада за своите почитатели, а именно онлайн излъчвания на концерти във фейсбук страницата си. Началото е в събота от 18 часа на https://www.facebook.com/VratsaSymphony/ .

Концертът е от цикъла „VIVA BEETHOVEN“, посветен на 250-годишнината от рождението на великия композитор.

С участието на: Галина Койчева /цигулка/, Даниела Дикова /пиано/, Атанас Кръстев /виолончело/ и Симфониета-Враца с диригент Константин Илиевски.

 Излъчванията на Симфониета-Враца са част от инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика на България онлайн“ на музикалните културни институти в страната. Те се обединиха в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. Ето част от посланието им: “Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!”. Цялата програма на излъчванията, по дни и часове, е налична във Фейсбук-страниците на всички музикални институции в България.

 

 

 
2020-04-08 10:10:48