Радослав Михайлов: Парното и топлата вода във Враца ще поевтинеят с 21,3% от днес

Радослав Михайлов: Парното и топлата вода във Враца ще поевтинеят с 21,3% от днес

инж. Радослав Михайлов- изп.директор на "Топлофикация Враца" ЕАД

 

 От КЕВР предлагат поевтиняняване на парното и топлата вода с между 8% и 25% от 1 април на територията на цялата страна. Искането е свързано с предвиденото намаление на цената на природния газ с 40 на сто. Конкретно за Враца предложението на КЕВР е ценатанатоплиннатаенергия да бъде намалена с 21,3 насто.Как ще  коментирате, инж. Михайлов?

- Очакваме окончателното решение да стане ясно в края на месеца. Новите по-ниски цени ще бъдат факт от 1 април.

 Докато са в действие извънредното положение в България и предприетите правителствени мерки как ще се извършва отчитането на уредите за дялово разпределение, в т.ч. и водомери за топла вода?

 

- За периода на извънредното положение призоваваме своите клиенти да предоставят показанията на своите уреди и за дялово разпределение на нашата електронна поща или по телефона. За който е по-удобно, може да ни изпрати данните и по вайбър.

 

Как потребителите Ви могат да комуникират с Вас, ако имат въпроси или трябва да подадат сигнал за проблем?

 

- Препоръчваме на абонатите ни да се обръщат към нас отново по телефон или да ги изпращат по електронната поща. Служителите ни ще им предоставят необходимата информация. Това важи и за справките. Нашите дежурни екипи също работят, независимо от извънредното положение. При сигнал за проблем, те ще реагират, както до сега.

Действията, които предприемаме и промените в организацията на работа, са с цел да улесним хората и да сведем до минимум възможността от неприятни последици за здравето на клиентите и служителите ни.

 

Инж. Михайлов, срещате ли вече трудности в процеса на работа?

 

- Вижте, всички се намираме в тежко положение.За първи път светът се сблъсква с подобна ситуация. Работата в момента е изпитание за търпението, волята и професионализма на всички нас.

Тук искам да благодаря на нашите служители, които продължават да са всеки ден на работните си места и да извършват съвестно и отговорно служебните си задължения. Горд съм с тях! Ние всички се борим заедно.

От страна на ръководството сме направили всички необходимо, за да ги предпазим. Осигурили сме маски и ръкавици. Офисите биват дезинфекцирани всеки ден. Независимо от личните си притеснения, никой от нас не се е отказал, защото не можем да позволим работата да спре в тази обстановка.

 
2020-04-01 08:18:51